Πέφτει η νύχτα, όχι στο Παλέρμο αλλά στο νησί του Survivor, και οι παίκτες ετοιμάζονται να κοιμηθούν. Στην απόλυτη ησυχία ένας θόρυβος τους τυραννάει. Είναι μια μικρή φωνούλα που ουρλιάζει μέσα στο κεφάλι τους:

«ΠΕΙ-ΝΑ-Ω…»

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, γιατί στον Άγιο Δομίνικο όποιος κοιμάται τον τρώνε οι αντίπαλοι, που είναι πιο άγριοι από θηρία. Και αυτό το ξέρουν καλά οι παίκτες μας,γι’αυτό στο μυαλό τους χτίζεται ήδη το σενάριο της επόμενης μέρας: Τι θα μπορούσαν να κάνουν για να κατακτήσουν τον απόλυτο στόχο,τον θρίαμβο στο Survivor… και ένα γεμάτο στομάχι το επόμενο βράδυ.
Παρόλο όμως που όλοι έχουν κοινό στόχο, δεν έχουν όλοι τις ίδιες λύσεις.Γι’αυτό, ας δούμε τους διαφορετικούς τύπους των Survivors και τι προβληματίζει τον καθένα:

Ο «Τα-κάνω-όλα-και-συμφέρω»

«Σιγά μην κάτσω να περιμένω τους άλλους», σκέφτεται ο Survivor με το όνομα που είναι πιο μακρύ κι από ινδιάνικο ονοματεπώνυμο. Σιγά μην περιμένει καν να ξημερώσει. Έχει τον φακό, το πριόνι και το σφυρί που τους έδωσαν την πρώτη μέρα τα Praktiker και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Αν εκμεταλλευτεί σωστά τις ώρες ως το πρωί θα προλάβει να κάνει θαύματα για τον εαυτό του και την ομάδα του αυτό το εργατικό μυρμήγκι του Άγιου Δομίνικου.Γι’αυτό, πετάγεται αμέσως πάνω και αρχίζει να δουλεύει.

Ο «Τεμπέλης»

«Τι είναι πάλι αυτός ο θόρυβος που δεν με αφήνει να κοιμηθώ;», αναρωτιέται ο τεμπέλης. Ξέρει κι αυτός πόσα χρειάζεται να κάνει την επόμενη μέρα για να βοηθήσει την ομάδα του να επιβιώσει στο νησί. Αλλά ξέρει χίλιους και έναν τρόπους για να αποφύγει να τα κάνει. Ξέρει ότι όσο και αν τον ενοχλεί κάτι, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα ενοχλείται περισσότερο και θα το διορθώσει εκείνος. Η αλήθεια είναι ότι του γυάλισαν η πένσα και το φτυάρι όταν τα είδε, αλλά όχι, αυτός όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να λερώσει τα χέρια του. Το μόνο που θέλει να κάνει είναι να βρει τρόπο για να μην κάνει τίποτα. Και με μεγάλη χαρά θα κοιμόταν τώρα αν δεν τον πείραζαν τα πόδια του «Ατζαμή» που κοιμάται δίπλα του.

Ο «Ατζαμής»

Τόσες ώρες προσπαθούσε να βολευτεί ο «Ατζαμής», τώρα τελικά τα κατάφερε. Αλλά αυτός δεν κατάφερνε να κοιμηθεί ήσυχα στο κρεβάτι του στην Ελλάδα, σιγά μην έβρισκε τρόπο στην καλύβα του Survivor. Τώρα που βολεύτηκε, σκέφτεται και αυτός τι θα ήθελε να φτιάξει με το τσεκούρι και το σκοινί, αλλά είναι πιο πιθανό να δεθεί γύρω από τον εαυτό του παρά να φτιάξει έναν κανονικό κόμπο. Ο ατζαμής είναι αυτός που όταν πετάει την μπάλα στις δοκιμασίες είναι ικανός να πετύχει μπεκάτσα ακόμα και στον Άγιο Δομίνικο. Έτσι, για καλό δικό του, της ομάδας του, της χλωρίδας και της πανίδας εδώ στο νησί, προτιμάει να θαυμάζει τους άλλους παρά να προσπαθεί να τους βοηθήσει, γιατί είναι ικανός να χτυπήσει ακόμα και στον ύπνο του. Καλύτερα να κάτσει στα αυγά του λοιπόν…

Ο «Στρατηγός»

Η ησυχία της νύχτας ταιριάζει τέλεια στον «Στρατηγό». Δεν έχει σκοπό να κλείσει μάτι απόψε. Όπως και κάθε άλλο βράδυ θέλει να καταστρώσει σχέδια για το πώς θα κατακτήσει τη νίκη. Και επειδή η νίκη στο Survivor περνάει από την επιβίωση, προέχει το να σχεδιάσει πώς η ομάδα θα βελτιώσει τις συνθήκες ζωής της για να εξασφαλίσει την υπεροχή της απέναντι στους αντιπάλους. Γιατί εκεί που οι άλλοι έβλεπαν ένα τοξοπρίονο και έναν καταστροφέα, ο «Στρατηγός» έβλεπε έναν στίβο άσκησης για τα αγωνίσματα και ένα κατάλυμα για να μην κρυώνει η ομάδα τις νύχτες. Τα έχει πλάσει όλα τόσο καθαρά στο μυαλό του μέσα στην ησυχία του Άγιου Δομίνικου που σχεδόν ακούει κάποιον να πριονίζει μέσα στη νύχτα.

Και έτσι, στο σκοτάδι της ερημικής παραλίας, κάθε ένας από τους παίχτες του Survivor βρίσκει έναν διαφορετικό τρόπο να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που πήρε η ομάδα του από τα Praktiker, προσπαθώντας να κάνει τη μικρή φωνούλα που λέει «πεινάω» να σωπάσει με τα όνειρα για το μεγάλο έπαθλο!

saç protezi